Представиха лекарство за рак от Куба

Наскоро у нас бе презентирано едно ново лекарство за рак, и то не къде да е, а в посолството на Куба. Вероятно нямаше да обърна чак толкова внимание и щях да го помисля за поредния нескопосан продукт на фармацевтичната индустрия, ако представянето му не бе толкова официално – присъствали са посланика на Куба – Н. Пр. Тересита Капоте, много лекари и онкоболни, бизнесменът Светослав Кантарджиев, Елена Банова от фондация „Неогенезис“,  бореща се с рака и други.

IMG_5070
Елена Банова, д-р Фабио Линарес и Светослав Кантарджиев

Името на лекарството е Видатокс и се произвежда от фармацевтичната компания Лабиофам. Основната му съставка е отрова от екзотичния животински вид син скорпион, който обитава единствено островната държава. Оказва се, че проведените научни изследвания са потвърдили успеха на отровата в борбата с рака и лекарството вече е пуснато в продажба в десетки държави, като България е първата от Европейския съюз, в която то бива легализирано.

Според д-р Фабио Линарес от лабораториите на Лабиофам, Видатокс има не само доказани противотуморни качества, но и подсилва имунната система, действа болкоуспокояващо и противовъзпалително. Въпреки това лекарите от Куба не са обещавали чудеса и са били реалистични за случаите, в които лекарството помага. Доказало се е като полезно за всички видове рак и има висока успеваемост, но това не означава, че може да излекува всеки. Докторът обясни също така в интервю за известен вестник, че е удачно дори за хора във финалната фаза на болестта, защото може да подобри общото им състояние и настроение, дори когато надеждата за излекуване вече си е отишла.

Не искам да бъда прекалено голям оптимист, но според мен това ново лекарство е голяма и дългоочаквана надежда за всички онкоболни у нас. Доскоро наши сънародници са пътували чак до Хавана, за да си го купят и при всички случаи е хубаво, че вече ще е по-достъпно за всички. Да се надяваме само, че Здравната каса ще го впише в списъците си на безплатно отпускани лекарства.

Представиха лекарство за рак от Куба
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *