Новата партия БНО – в полза на българското?

Разбрах, че наскоро е била основана нова партия – Българско национално обединение(БНО). Председателят й не е познато лице, а млад човек, който тепърва започва да се занимава с политика. Гледах интервю с него по ТВ7 и ми хареса трезвеността в мисленето му и изричането на нещата с точните им имена( повечето политици се правят, че проблемите не съществуват), а също и това, че за разлика от тях, изглеждаше много по-човечен и умерен идеалист.

Основните приоритети  на партията, вписани в сайта й, включват свикване на Велико народно събрание, нов избирателен закон и нова конституция – неща, които от много години са належащи, но „професионалните“ политици-лобисти избягват, тъй като статуквото им е удобно и не желаят „играта“ да се променя.

bnoМакар председателят ясно да обяви, че партията не е националистическа в онзи краен смисъл, в който интелигентните хора разбират тази дума, БНО ще се бори за националните интереси и ценности  – като тук се има предвид не само преките интереси на държавата, а и интересите на най-продуктивните и стабилни градивните частици на държавата –  семействата, които през последните 24 години са силно неглижирани. А ако се замисли човек – няма друго нещо, което да прави човекът по-щастлив и хармонизиран от добрите отношения в семейството и дома. Семействата трябва да бъдат стимулирани, а не цялата ни култура – както е сега – да се префасонира в американска, и да се превръщаме в болни егоистични индивидуалисти, чиито брак не издържа и 5 години.

Ясно е изтъкната нуждата от независимост на България – днес, благодарение на политиците ни-лобисти, в международен план сме като играчка – момче за всичко, което в зависимост от вътрешно политическите си борби изпълнява поръчките я на САЩ, я на Русия и то без страната ни да получава какъвто и да е дивидент от това.

Ще наблюдавам внимателно развитието на тази партия, времето ще покаже дали ще успее да удържи ценностите, здравия си разум и трудния път, който си е набелязала.

Новата партия БНО – в полза на българското?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *