За децата в нужда вече се грижат известни личности и Фондация Аз съм

iva2За децата в неравностойно положение трябва дасе грижи цялото общество! Категоричен съм в това, и то не само по празниците и не само чрез смс-кампании.  Затова смятам, че инициативата на Ива Механджийска да създаде Фондация „Аз съм?, но и да привличе популярни български лица е благородно дело, което най-сетне да ни извади от популиските телевизионни кампании за набиране на средства.

Едно дете се нуждае от много повече от просто дарение. Необходимо е специално отношение, обич, усмивка и надежда за развитие, главно помощ в бъдещето му израстване. За това ще отбележа нещото, което ми хареса в целите на  Фондация „Аз съм?. Тя е насочена към повишаване на гражданския, трудовия и обществения статус. Все важни неща за човек, който трябва да се интегрира  успешно в обществото.

За каузата работи малък екип, които, вижда се, успява да постигне много чрез контакти с хора и институции.  Това, което различава другите фондации от „Аз съм? е моделът на поставяне на инициативата в общественото пространство. Ива Механджийска събира известнми личности, които дарявят на аукцион своя вещ в подкрепа на дете в неравностойно положение. Така през декември Плейграунд в Парадайс център отвори врати за личности като Диляна Попова, Деси Зидарова, Камелия Воче,  Николай Мутафчиев, Йоко Захариев, Никол Станкулова,  Елеонора Манчева, Катя Пенева и още популярни личности. Благотворителната кауза подкрепи и Светослав Кантарджиев. Известните лица изразяват своята съпричастност – точно това, от което се нуждае съвременното ни общество. Адмирации за екипа на Ива Механджийска, защото е осъзнала, че ангажирането на обществеността става първо чрез хората, които действително притежават възможността да помогнат.

Адмирации и за самата Ива, защото едва ли има човек, който на тази крепка възраст е преживял толкова и продължава да се бори с живота и за живота със сърцето си.

За децата в нужда вече се грижат известни личности и Фондация Аз съм
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *