Трилогия за КТБ

Здравейте, приятели! Как сте днес? Тука ви готвя един материал, за да ви разваля хубавото настроение. Щото аз съм от онези блогъри, които си пишат всичко както се казва „право куме в очи? и не обичам да шикалкавя със завоелирани фрази. Не и когато става дума за деликатната тема за парите на българина,патил от измами, инфлация и недалновидни правителства.

КТБДнес ще пиша за банковото мошеничество. Благодарение на множеството разкрития за всеизвестната Кооперативна банка, дето почти всяка вечер й гледам рекламата по телевизията, вече е факт, че дългогодишното покриване на нарушенията от банкера Цветан Василев е било плод на умело планиране в три части. В първа част на тази мръсна българска банкова трилогия ясно е създаването на редица фирми в лица в кръга на Цветан Василев и под ръководството на самия него, следвано от кредитиране и надвишаване на допустимия от закона процент за кредитната експозиция и укриване на отчети от 2011 г. насам. Скандалът накара не малко физически и юридически лица, клиенти на КТБ, да се притеснят сериозно  за вложенията си, сигурни, че се използват за рисковите кредите на тези необезпечени фиктивни Цветанови фирми.

Втора част пък свързвам с безпомощна, според мен, на БНБ, която излезе със становище, че всичко в банковата ни система е наред. Да, бе направо цветя и рози! Недоверчивият гражданин отдаван не може да бъде заблуден. Знаем, че целта на БНБ е да не създава паника (Така, какво друго би могла да каже тя?) обаче все повече заявиха, че очакват следващото съобщение, което вместо междинно предупреждение ще се окаже фатално за мнозина, доверили се на КТБ.

В последната част на трилогията главна роля се изпълнява от смуглия, до вчера наивен българин. Изпатил немалко обаче, днес знае да следва интересите си, особено на такива деликатни тема като финансовите. Мой братовчед от Варна се редеше от сутринта на опашка пред офис на КТБ, за да разбере какво се случва. Просто, за да се информира. Мълчанието в офисите обаче и медийният шум по темата никак не помага на притеснените хора. В разговор по телефона братовчед ми ми сподели, че единственото, което банката прави е непрекъснато да дава доказателства за некоректността си пред клиентите.

Ето това е България от миналия век, от настоящия и вероятно същата ще е и в бъдещия. Не е ли време да преодолеем байганьовщината и да се представим пред света както подобава – без сиви схеми, банкови измами, недалновидни решения и бездействие на съдебната система. Крайно време е КТБ и Цветан Василев да си понесат последствията за шмекерските си игри и да престанат да подхвърлят топката на трети лица и да се крият зад уж политически спекулации.

 

Трилогия за КТБ
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *