Кризата в рекламния бизнес продължава

Вече почти десетилетие рекламния бизнес е в застой. Бюджетните пера за представяния, промоции и различни други събития са сериозно свити. Може би обикновения човек, залисан в своите ежедневни проблеми, не го забелязва, тъй като за културни и арт мероприятия почти ме му остава време, а и финансови възможности. Кризата обаче се отразява крещящо ясно в големите модни къщи, бижутерии, студии за красота, които ограничават броя на събитията си на половина, отколкото са били преди. Всичко това се отразява и на рекламните модни агенции, които предоставят модели. Търсенето се е свило, хонорарите са намалели.

Имам приятелка, която се е записала в популярна родна модна агенция. Учи медицина, но е голяма красавица и от време на време ходи по такива събития, за да си докарва по някой лев по време на тежкото следване и да може да допринася за плащането на наема на апартамента, в който живее с нейния приятел. Ходила е на няколко ревюта, но най-често я викат за по час или два за промоции на цигари по партита, енергийни напитки и вина по коктейли. Разказва, че положението никак не е леко и всички в бранша бележат началото на упадъка от 2007- ма, когато първа затваря врати “Джей Моделс” – една от най-влиятелните агенции, която държала правата на много конкурси за красота. Заедно с това се намаляла работата на фотографите, които снимат за по-големите вестници и списания.

Надежда за подобрение все пак има, но никой не знае кога. 8 години след големия моден крах, постепенно търсенето на модни списания се нормализира, но кога отново модната индустрия и като цяло рекламният бизнес ще се изправи на крака, това зависи от цялостната политика в държавата.

Кризата в рекламния бизнес продължава
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *