Инерцията в живота води до финансови катаклизми

Инерцията е една от най-силните енергии, които бавно и постепенно заплашват да ни затрият. Защото всички правят това, което всички останали правят, ръководейки се и извинявайки се сами по себе си с тези действия. Истината е ,че подобни „преносими” практики се разпространяват мълниеносно: „Колегата така прави”, „Всички в офиса така говорят”. Бавно и постепенно ние се обезличаваме. Най-ужасното обезличаване води началото си от ума като затрива първо разумните клетки, а после и онези на съвестта.

inerciaА нали знаете- истината и съвестта са двете най-стряскащи неща на света. Истината – в момента когато осъзнаете какво сте сторили, а съвестта, когато ви налегнат угризенията. Но, уви, е вече късно да съжалявате. Едни от най-лошите ситуации се получават, когато става дума за пари. Харчите безразсъдно, докато някой колектор не ви се обади. Ами да – нима очаквате да живеете на кредит и вечно някой да ви изчаква за плащането. НЕ. Утешението е, че можете да разчитате на някой разбиращ, който ще изчака съвестта да те пояде и като се успокоиш ще ти изложи сега вече сериозно фактите, та поне да изтрезнееш малко и някои от частиците на разума ти да се възвърнат. Но малко са такива компании. Аз се сещам за една, с която си имах вземане-даване – ЕОС, с две подразделения ЕОС Матрикс и ЕОС Сървисис. Обикновено работят с финансови институции като банките, като им съдействат да съберат просрочените кредити. Понякога, при това не рядко, изкупуват и дългове. После ви позвъняват и ви излагат същността на ситуацията като в доста голям процент се съобразяват с вашата (не)платежоспособност. Но такива като тях са малко. В повечето случаи ви се обаждат недружелюбни лелки от някой вътрешен отдел и ви заставят да си плащате като поп. Не, че скоро съм виждал попове да плащат каквото и да било, но вярвам, че изразът е правилен.

Накрая инерцията малко ви е понапуснала. Със съжаление поемате нов курс в живота си – в ролята на длъжник. Несвойствено ви е, но се налага. Ще извадите късмет, ако кредиторът ви работи с ЕОС– най-вероятно ще случите на разбиране.

Инерцията в живота води до финансови катаклизми
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *