Как да изглеждаме по-атрактивни?

attractive peopleВ живота е важно да правите добро впечатление – не само в личен план, но и в професионален. Има много хора обаче, които си мислят, че това се изчерпва с външния вид и след известно време се чудят защо не са притегателен център за околните, след като изглеждат толкова добре.

Изненада! Магнетизмът не е въпрос на поза, скъпи дрехи и показен сексапил, а се дължи на умението да бъдете атрактивни. Независимо какъв е стилът ви в офиса или когато сте сред компания, от значение е единствено вашето поведение.

Преди седмица си наложих да наблюдавам хората, около които винаги се тълпят заинтригувани познати. И ето до какви заключения стигнах.

Колкото и да се стараете, небрежният стил на обличане, който не кара околните да се чувстват или прекалено изтупани или прекалено неглиже около вас, е най-доброто решение. Бъдете спретнати, прилежни – малко гел или малко грим е ок, но не и прекалено нагласени. Когато прекалите с показността, това автоматично създава дистанция между вас и околните. Грешка, която много хора допускат, заблудени в точно обратното.

Бъдете винаги усмихнати и се смейте на висок глас. Особено, ако смехът ви е приятен и не надвишава прекалено много децибелите. Все пак не трябва сградата да се тресе или въздуха да трепери, но един премерен висок смях гали ухото и не само привлича вниманието, но и пробужда любопитството.  Освен това бъдете забавни и весели, но избягвайте да говорете празни приказки за времето или обстановката, когато искате да се запознаете с някого. Просто го направете.

Бъдете мили и внимателни. Мерете приказките си, колкото и да ви се иска да кажете всичко, което мислите, това понякога не е много добра идея. Но когато проявявате повече любопитство към събеседника си и му дадете думата, той може и буквално да се влюби във вас. Всеки обича да говори и да си мисли, че е интересен.

Вземете си куче или котка. За мнозина притежателите на домашен любимец са много по-желана компания. Жените особено са много големи привърженичка на такива мъже. Сякаш на челото им пише “грижовен”.

Заобикаляйте се с приятели. Винаги по-добро впечатление на противоположния пол прави мъж или жена във весела компания, която се забавлява, вместо депресиран самотник на бара, който върти очи и търси следващия, който ще му върже. Що се отнася до отношенията ви в офиса – бъдете общителни с колегите си, а не се изолирайте в някое ъгълче в обедната почивка, например.

И последно, но не на последно място – бъдете инициативни. Предлагайте различни начинания и поне веднъж се заемете да организирате излизане или екскурзия.

Как да изглеждаме по-атрактивни?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *