Как да оправиш хранителния си режим? Започни работа на редовна смяна

workРаботата на редовна смяна си има доста предимства. За някои от тях сигурно се досещате – времето ви е разграфено, разполагате с почивните си дни, можете да си правите планове за по-напред в бъдещето и т.н.

Аз обаче ще ви издам още един плюс на редовната работа и тя е, че по естествен път нормализирате хранителния си режим. Ако се замислим за минута, ще установим, че едва ли има ученик, студент, или човек, работещ на смени, който да следва еднотипен график всеки ден. Когато работата ни е разпиляна всеки ден в различни часови отрязъци, дните ни са всеки път различни. Веднъж ще закусим в 7, друг път в 9 сутринта. Днес ще обядваме в 13 ч., друг път в 15 ч., а на третия ден ще си направим 2в1 и обяд и закуска.

Когато денят ви е по-подреден обаче, такива разминавания се получават доста по-трудно. Някак си естествено свикваме да хапваме към 7,30-8,00 нещо по-леко, колкото да не ни е празен стомахът сутрин. След това идва време за обяд с колегите и към 12,30 се ориентираме към близкото бистро за нещо вкусно. Към 16,30 гладът отново ни наляга и посягаме към някой плод, ядки или друга дребна вкусотия, за да се заситим леко. Вечерята остава, за когато си я приготвим, или ни я приготвят и на практика е най-променливата величина във всекидневния ви хранителен режим. Когато е време за вечеря обаче, вече не сме и на работа 😉

Така че, скъпи читатели и блогъри, ако искате да вкарате метаболизма си в някакъв режим – започнете работа на редовна смяна. Ще усетите, че стратегията действа безотказно. Аз го потвърждавам от личен опит.

Как да оправиш хранителния си режим? Започни работа на редовна смяна
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *