Не е срамно да се храниш здравословно

В последно време се опитвам да се храня малко по-пълноценно в сравнение с преди. Старая се да намаля консумацията на разни бързи храни и от време на време сам си приготвям нещо за хапване у дома. Когато съм навън, търся нещо различно за ядене в сравнение с познатите ни пици, дюнери, сандвичи и т.н.

urlНе го правя с някаква конкретна умисъл. Просто си мисля, че превенцията е най-доброто лечение. Вече съм в средата на 30-те, така че е нормално да се замислям за здравето си и как да го опазя. Не искам изведнъж да ми се покачи холестерола (например) и след това да се чудя какво да правя…

В този контекст трябва да ви кажа, че не всички хора около мен разбират подбудите ми. Някои от близките ми казват, че веднъж се живее и ни трябва да се лишаваме от разни малки удоволствия. Част от приятелите ми ме бъзикат, че остарявам, щом вече не си поръчвам пържени картофи с бирата, ами залагам на картофена и шопска салата.

Аз пък ще ви кажа следното! Да се храниш здравословно и да полагаш грижи за себе си не е срамно, нито е причина за притеснение или каквито и да е подмятания. Когато към мен бъде отправена забележка, аз вече имам заучен отговор. Казвам следното: Не ви карам да ме разбирате, стига ми да приемете фактите. Шегувайте се, ако искате, не ми пречи.

Да, вярно е, че вече предпочитам пилешко пред свинско месо. Гледам по-често да ям зеленчуци и млечния шоколад отстъпи позиции пред натуралния. Взимам си дори обезмаслено кисело мляко, вместо 3,6%, но решението за всичко това е мое и индивидуално! Не карам никой да следва примера ми и не го налагам никому. Но очаквам поне малко разбиране в тази насока…

Не е срамно да се храниш здравословно
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *