Трябва да се опитва от всичко

Светът ни е пълен с най-интересни и причудливи неща, които в повечето случаи може да ни изглеждат ужасяващи, противни или да ни отблъскват по някакъв друг начин, но никога няма да разберем дали това наистина е така, докато не пробваме, никога няма да разберем дали тази наша първоначална реакция е вярна или е просто някакъв първичен инстинкт, който се опитва да ни предпази от непознатото усещане.

Така на пример никога няма да знаем дали реално ни е страх от летенето със самолет, ако никога не сме летели със самолет. Отлагането или самото отбягване на това да се случи няма да реши проблема, а точно обратното – единствено и само ще го задълбочи. В момента в който се качите на самолета и полетите, усетите промяната в налягането върху себе си и лекото поклащане, ще разберете, дали наистина ви е страх или не.

Подобен пример е и с някои видове храни. Дълго време отказвах да ям миди. Струваха ми се лигави и гнусни същества, които не мога да сложа в устата си. Но веднъж един мой много добър приятел, който има къща на морето беше приготвил собственоръчно цяла тенджера. Не можех да му откажа, защото би се обидил, ето защо просто затворих очи и и сдъвках мидата. Останах изненадващо очарован от вкуса, който се разля в устата ми. Беше много приятно и… наистина тази вечер изядох огромно количество миди. И от тогава продължавам да си хапвам с удоволствие.

Това са само два леко нескопосани примера за това как не трябва да си слагаме спирачки и да си поставяме граници, когато става въпрос за нещо ново и непознато за нас. Трябва да пробваме, за да сме сигурни дали наистина ни харесва или не. Защото в противен случай можем да пропуснем огромно количество удоволствия, за които дори не подозираме.

Трябва да се опитва от всичко
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *