Поп-фолк ли бе…

Един противоречив жанр музика, който през годините придоби жална слава на едно пропаднало общество и стремеж за бърза слава и пари. Слава и пари получени по лесни начини, посредством най-древните занаяти, както от представителите на женския, така и от представителите на мъжкия пол.

Самият жанр музика може би няма какво да говорим за него. Това е музика със силно изразени ориенталски и малко народни мотиви. В зората на този жанр, се появиха много наистина даровити изпълнителки, които и до ден днешен показват музикална култура (не когато изпълняват собствената си музика, по мое мнение).

Може би възникнала като една хумористична музика, предназначена за забавление, и разтуха. Последвана от години, в които се превърна в една цялостна културна марка и модел на поведение, с отрицателен знак.

Защо е така – ами защото се взе едно западно лековато поведение и се принесе в българската ганьовска среда, твърде преекспонирано и грозно. Лошото е, че този стил музика възпита поколение на тъпи, меркантилни момичета и момчета, които единствено и само гледат лесното и красивото.

Малко тъжно, че един вид изкуство може да причини толкова много вреди на едно общество.

Поп-фолк ли бе…
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *