Името му е странно, колкото и личността зад него

text 6 - Filip LhamsurenСтава дума за писател пътешественик, който носи странното и трудно за произнасяне име Филип Лхамсурен.

За първи път прочетох за него в едно списание и след като няколко пъти след това срещнах името му, най-накрая го и запомних. Стори ми се малко луд от това, което пишеше за него, но кой нормален човек би се отправил на пътуване като неговото –  10 000 км от Родопите до Памир с колело и багаж от една единствена раница на гръб. Филип осъществи това начинание през 2013 г., но явно докато е въртял педалите, се е отдавал и на писателско усамотение, защото сега излиза и негова нова книга. „Забравените пътища” може би няма да е по вкуса на всеки читател, защото пътеписите са леко претенциозен жанр, но все пак човекът е българин. Заслужава да му се обърне внимание.

Всъщност с това странно име дали ни е сънародник наистина? Истината е, че Филип е роден в Монголия, а майка му е българка. Днес живее основно в България, въпреки че, както виждаме, не е скъсал корените си с Централна Азия.

Аз лично бих хвърлил едно око на неговата книга, все пак никога не знаеш. Понякога най-странните неща и хора те изненадват по най-приятния начин.

Името му е странно, колкото и личността зад него
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *