Качествени подаръци с нисък бюджет

Ето, че пак дойде това време от годината, когато хората изпадат в шопинг истерии и си блъскат главите над въпроса какви подаръци да купят този път. От една страна, подобно начинание би трябвало да е лесно, защото подаръците са предназначени за най-близките ви хора, които се предполага, че познавате. От друга страна обаче, нима може с ограничени средства да им купите нещо, което те вече нямат.

С дебел портфейл е лесно да подарите нов телефон, таблет или друг вид техника. Още по-лесно е да резервирате екскурзия, почивка, спа уикенд или луксозна вечеря за еди-къде-си. А какво по-лесно от това да вземете билет за концерт, за скъпа постановка, изложение или друго подобно.

Какво да правим обаче, когато разполагаме с ограничен бюджет и голямо желание. Само с желание не става, но не може да вземете и чифт чорапи за всеки близък, нали? Ето моите предложения за действия в подобна ситуация:

  1. Ladybythebay-FeatherFanScarfАко можете да плетете, изплетете нещо ръчно. Предполагам, че да се купи прежда излиза по-евтино, отколкото е една готова дреха. Изплетете шал, шапка, пуловер, жилетка или нещо друго, ако ви хрумне такова. В итернет и по модните списания пък може да видите много и различни модели, от които да се вдъхновите.
  2. Нарисувайте картина, ако умеете да рисувате. Пък дори и да не умеете, бъдете креативни и направете нещо по-лесно, но интересно. Една приятелка преди време получи за рождения си ден карта на света на Game of thrones. Личеше си, че е просто изпринтена в по-голям размер и цветна, след което очертанията и надписите й са подсилени с тънкописец. Тук там беше дори леко обгорена, за да изглежда автентична. Рамката към подобен подарък е въпрос на избор спрямо бюджета ви.
  3. Нискобюджетна покупка – ако все пак не ви се занимава да творите каквото и да е ръчно, винаги съществува варианта да купите нещо по-евтино. Какво ще кажете за книга например? Предполагам, че все може да се спрете на някой художествен роман, чиято цена да е до 15 лв. За същата сума може да купите красив и изтънчен тефтер или каквото харесате. Вариант са също джобните парфюмчета, които са тип наливни. За дамите знам пък, че има някакви скъпи лакове, които също вървят по 10-15 лв. бройката, но трябва да сте сигурни в аромата на парфюма и цвета на лака за нокти.

Иначе мога да ви препоръчам и следните идеи: чаша или тениска със специално щампиран надпис или картинка. Може да обмислите и креативна подложка за чаши, изработена от коркови тапи или от други подръчни материал. Може дори да е индивидуално гравирана (което става и за друг вид дървени подаръци, ако се насочите към такива). Вариант е и буркан, пълен с любими сладки, или специално приготвена торта. Може да ви се стори забавно, но има Christmas-food-gift-idea-464x650хора, които много биха се зарадвали и на няколко буркана домашна лютеница, туршия или кисели краставички, стига да сте правили такива и да са ви останали. А ето и още една идея за дамите – знам, че някои от вас си приготвят домашни маски, лосиони и дори шампоани. Може да пресипете част тях и да ги използвате като коледен подарък. Домашната ракия или винце пък е вариант за мъжката половина. Сега ми хрумва, че дамите може да се зарадват и на гривна, обеци, колие или друг вид бижу от типа handmade.

Най-важното е да подхождате с въображение и желание. Малкият бюджет не означава непременно лош подарък. Просто е нужно да се замислите от малко по-рано какво точно бихте могли да подарите, колко време ще ви е нужно, за да го изработите и, разбира се, ще бъде ли подходящ избор за конкретния човек.

Качествени подаръци с нисък бюджет
Rate this post

Google+ Comments

One Reply to “Качествени подаръци с нисък бюджет”

  1. О, защо не попаднах на текста ти преди да минат празниците…? Няма нищо, идеите ти са добри и ще се възползвам от тях за други поводи 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *